O Nas

KOMORNI ZBOR FRAN GERBIČ deluje že 24 let. V letu 1992 je Jože Rajk zbral ljubitelje vokalne glasbe in začeli so muzicirati. Najprej kot Komorni zbor Rakek, od leta 2003 dalje pa kot Komorni zbor Fran Gerbič. V teh letih se je v zboru zvrstilo 130 pevcev in pevk, nastopov pa imamo okrog 250.

Vsako leto organiziramo Gerbičeve večere, Praznične koncerte, Pozdrave pomladi, Letne koncerte v Zelšah, dobrodelne koncerte pa še kaj.

Izdali smo že kaseto »Iz Zelških koncertov«, predstavitveno zgoščenko, zgoščenko »Mozartova Missa Brevis« ter ob dvajseti obletnici zgoščenko »KZFG 20 let«.

Gostujemo po Sloveniji, bili smo na Hrvaškem, v Srbiji, v Bosni, v Veliki Britaniji, na Slovaškem, na Češkem in v Avstriji. Zbor je že dosegel vidne uspehe. Na mednarodnem tekmovanju Slovakia Cantat 2013, je v kategoriji sakralna glasba prejel zlato priznanje, v kategoriji mešani zbori pa srebrno priznanje. Junija 2013 je zboru Občina Cerknica podelila zlato taborsko priznanje. Na regijskem tekmovanju osrednje Slovenije v novembru 2013 je prejel zlato priznanje in priznanje za obetavno zasedbo. Na mednarodnem tekmovanju Praga Cantat 2014 je prejel zlato priznanje in priznanje za zmagovalca v kategoriji sakralna glasba ter srebrno priznanje v kategoriji mešani pevski zbori. Zborovodja Jože Rajk pa je dobil posebno nagrado za izjemno dirigiranje. Na regijskem tekmovanju osrednje Slovenije v novembru 2015 pa je zbor prejel srebrno priznanje.

Maja 2017 je komorni zbor na mednarodnem tekmovanju Venezia in musica,  v kategoriji sakralna glasba, prejel zlato priznanje in posebno priznanje za izvedbo skladbe O lux beata Trinitas, skladatelja Andreja Makorja.